keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

02.03.2016: On the road again

Päivä starttari normaalisti. Tein muutaman kahvaosan joita olin edellisinä päivinä tehnyt. Ja nyt niistä alkoi jo tulla hyvän näköisiä! Mutta homma jäi kesken, sillä oli jälleen lähdettävä tien päälle asentamaan porttia paikoilleen heti aamupalan jälkeen. Ja ei ihan mihin tahansa paikkaan vaan Edinburghin keskustaan, aivan päärautatieaseman viereen! Ja toisaalta tämä oli ihan hyvä, sillä pääahjot olivat varattuina koko päivän. Petellä oli pari oppilasta varattu tälle päivälle.
Käväisimme matkan varrella työpajalla joka oli tarkoitettu kehitysvammaisille. Varsin mielenkiintoinen ja erilainen vilkaisu näiden maailmaan. Hyvä että näillekin ihmisille löytyy tekemistä. Otimme pienen tilauksen vastaan. Tarkoituksena olisi tehdä kukkalaudoille pidikkeet (hyvin simppelit, ei mitään normaalista poikkeavaa). Mahtaakohan jäädä minun tehtäväksi, sen näkee myöhemmin.
Itse pääpaikalla keskustassa (waverly bridge ja market street:n kulmassa, yksi Princess Street Gardenin sisäänkäynneistä) odotti tyhjä välikkö, mihin portti (vielä keskeneräinen) oli tarkoitus sovittaa. Ensin suljimme sisäänkäynnin, sekä pari muuta tietä pienen välimatkan päässä Princess Street Garden alueella ennen kuin rupesimme hommiin. Koska itse portit painoivat kuin synti, oli mukanamme autossa nosturi takalavalla. Tämän avulla saimme portit nostetuksi paikoilleen ja sitten alkoi pitkän kaavan mukainen sovittelu.

Ulkopuolisen silmin kaiken olisi luullut olevan kunnossa, mutta "Magic" Mike löysi kaikkea pientä korjattavaa asennoissa ja asettelussa. Nämä työvaiheet vaativat leikkaamista, hitsausta, ja ruuvaamista. Näihin hommiin kuluin n. 4 tuntia ja siinä välillä ehdimme lounastaa autossa. Lopputulos, "Perfetto", kuten Mike asian ilmaisi. Ja näin kyllä olikin. Itse työn tilaajat ilmeistyivät loppuvaiheilla paikalle ja käytiin vielä läpi muutama kohta, kuten lukkopulttien kiinnitys, mahdollinen salpa, sekä mitä uudessa asfaltoinnissa tuli ottaa huomioon. Kun homma oli selvä, irroitimme portit uudestaan ja lastasimme ne autoon.
Tästä suuntasimme vielä "Edinburgh Cast Metals" pajalle josta noudimme muutaman "nuolen kärjen", jotka tulisivat kyseiseen porttiin koristeiksi. Paja oli hyvin pieni, n. 70 neliön kokoinen pienpaja. Sain pienen luennon valamisesta ja tuli nähtyä valamiseen liittyvää tarpeistoa. Heillä oli muutama kaasutoiminen sulatusuuni, joissa metallit sulatettiin. Annoimme heille samalla muutaman tangon valurautaa vanhasta portista sulatettavaksi uusiokäyttöön; tykkäsin ideasta.
Tässä välillä ehdimme vielä käydä katsomassa muutaman Miken aikoinaan tekemää porttia ja kaidetta. Olin vaikuttunut. Mike knows his stuff.

Tämän jälkeen suuntasimme takaisin pajalle, jossa oli vielä tehtävä muutama reikä ja kierteytys porttiin ennen päivän päättymistä. Noh, ainahan kaikki ei suju niinkuin oppikirjoissa. Reijät sain aikaiseksi, mutta kierteytykset jäivät puolitiehen rikkoutuneen kierretapin takia. Rikkoutuneen osan sain onneksi poistettua reiästä.
Päivä oli täynnä toimintaa, joka on hyvä. Ei ole ainakaan aika käynyt pitkäksi täällä ollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti