perjantai 4. maaliskuuta 2016

03.03.2016: ... Again

Jälleen oli tiedossa työmaakeikka. Sitä ennen kuitenkin ehdin kierteyttää edellisen porttiin reiät nuolekärkikoristeille. Lähdimme matkaa hyvissä ajoin (klo. 8), sillä kohde oli Forth Bridgen toisella puolella Crombiessa. Paikka oli aivan läheisen vesistön vieressä ja maisemia oli mukava vilkuilla.
Tämän päivän portin ongelma oli porttimoottorissa. Toinen portti ei avautunut kunnolla ja otti kiinni maahan avautuessaan. Mike oli ottanut mukaan uudet koneet jotka oli tarkoitus asentaa vanhojen tilalle. Ja ne aiemmat olivat jo n. 10 vuotta vanhoja ja kunto sen mukaiset. Sen lisäksi ne liikkuivat liikaa ympäriinsä, ja kuvassa näkyvät tapin kierteet olivat kuluneet loppuun.
Ensin otimme portit pois paikoiltaan ja lastasimme auton lavalle. Sitten kävimme moottoreiden kimppuun. Poistimme vanhat ja otimme samalla mittoja myöhempää tarkoitusta varten. Moottorien ympärille hitsattiin uusi kehikko, jotta ne eivät liikkuisi ympäriinsä holtittomasti (aiemmat kehikot olivat vääntyneet ja leikkasimme ne pois).
Koska uusissa moottoreissa oli tuoreet hammastukset tapeissa, myös vastakappale asennettiin porttiin. Porttien palkkien alalaidasta leikattiin vanha ja kulunut, uritettu "kolo" pois, portti nostettiin hetkeksi paikoilleen, ja uusi pala hitsattiin uusi tilalle. Hitsauskohdat viimeisteltiin lamellilaikalla ja sinkkisprayllä. Portit uudestaan paikoilleen ja kiinnitys. Koska moottori toimi hydrauliikan avulla, Mike teki vielä viimeiset säädöt ja vola! Työ oli valmis.

Tähän korjaustyöhön meni kokonainen työpäivä ja vaikka työ oli suhteellisen suoraviivaista, säätöihin ja mittauksiin meni paljon aikaa. Olimme klo. 16 valmiita ja Mike joutui perumaan erään toisen asiakaskäynnin pitkittyneen päivän seurauksena.
Päivän aikana sain tehdä erilaisia avustavia töitä, kuten leikkausta, hiomista, ruuvausta, porttien ohjaamista paikoilleen ym. Sain myös nähdä ensimmäistä kertaa, minkälaisia ratkaisuja porttien automaatioissa voi olla. Tässä tapauksessa käyttetty tekniikka on jo vanhentunutta, mutta asiakas ei halunnut uudistaa automatiikaansa uudenaikaiseen (kustannuskysymys). Mike myös kertoi tehneensä ennen mekaanikon hommia. Ilmankos hommat sujuivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti