torstai 10. maaliskuuta 2016

10.03.2016: Portin kokoaminen

Nyt oli tähän mennessä mielenkiintoisin päivä luvassa. Aamusta täytyi hiota salpa tasaiseksi, sekä kiinnittää muutama yksityiskohta portin runkoon kiinni ja viimeistellä hitsausjäljet. Tämä kaikki ihan omatoimisesti. Pajalla oli nimittäin poikkeuksellisen hiljaista. Vain minä ja pari muuta työkaveria olivat paikalla, muut olivat Sterling Castle:ssa ulkohommissa.
Hommat sujuivat mukavasti, mutta hitsausjälkien hiomisessa oli jälleen vaikeuksia. Tai no, koska hitsausjälki oli mitä sattuu, sai siihen uhrattua paljon aikaa. Joten vinkki kaikille hitsareille: harjoitelkaa niitä hitsauksia! Mitä parempaa jälkeä tekee, sitä vähemmän on hommaa niiden siistimisessä.
                               Lähikuva salvasta.

Anyway, Tätä tuli tehtyä muutama tunti, kunnes apuvoimia saapui. Kun olin saanut saumat kuntoon, aloimme laittaa porttia kasaan. Mutta ennen sitä, mittauksia, mittauksia. Ja siihen päälle pari korjaustaivutusta. Kun kaikki oli kohdillaan, täytyi kaikkiin mahdollisiin raiteiden risteymäkohtiin (mieluusti keskelle) porata reiät ja ruuvata kiinni. Aikaa vievää tämäkin. Muutama hienosäätö vielä ja sitten sainkin tehdä niittausta. Ja paljon! Olisikohan niitattavaa ollut n. 62 kpl.
Tässä hommassa tuli todettua: kannattaa olla oikeat työkalut hommaan. Nopeuttaa hommia kummasti. No mutta hei, niittaus on mukavaa hommaa! Ensin ruuvi kerrallaan pois ja niitti paikoilleen. Sitten lämmitettiin niittien pää, joka iskettiin matalaksi (tämä oli parityötä). Saimme tämän työn valmiiksi juuri ennen kuin päivä päättyi. Ei huonompi saavutus.
                               Niittit valmiina paikoillaan.

Vain yksi häpeäpilkku löytyi. Ja pitihän se olla vielä keskellä porttia! Tuon niitin poisto jäi toisin huomiselle, mutta ainakaan ei ole epäselvää mikä se viallinen niitti on ;)
Tämä päivä opetti paljoa portin teosta. Ja sehän tieto ei ole koskaan turhaa. Kaiken kaikkiaan mainio päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti