torstai 17. maaliskuuta 2016

17.03.2016: Portin asennusta

Princes Street Garden:n portti oli saatu eilen maalattua, joten tänään kävimme asentamassa sen yhdessä Miken ja Graigin kanssa. Pelkästään keskustaan ajamiseen meni vajaa tunti, sillä ruuhkaa riitti (vaikka se oli vain n.13 km päässä).
Paikan päällä itse työ oli helppoa. Portti nostettiin paikoilleen nosturilla ja hitsattiin paikoilleen. Tietty tuli tarkistaa, että kaikki oli kunnossa. Jouduimme hiukan vääntämään toista porttia nosturin avulla, mutta mutten asennus meni hyvin.
Päivän haastavin homma oli kaivaa asfaltista salpojen "kiinnityspalkkia", jota jouduttiin siirtämään oikealle paikoilleen (porttiahan oli nyt levennetty jonkin verran).
Tämä osoittautui hankalaksi, koska entinen asentaja oli hitsannut poikkipalkit jotta koko laitos ei liikkuisi. Jouduimme kaivamaan poralla ja taltalla suhteellisen syvälle, että saisimme leikattua tukipalkit irti ja sitten nostettua palkin ylös sorkkaraudalla. Tähän meni noin pari tuntia aikaa.
Lounaan jälkeen porasimme uudet reiät timanttiporalla, laitoimme perään epoksimassaa ja palkin paikoilleen. Aiempaa reikää emme laittaneet umpeen, sillä kaupungilta tultaisiin seuraavana päivänä tekemään koko asfaltointi uusiksi.
Lopuksi oli hiukan maalaushommia, sillä portit olivat ottaneet hiukan osumaa kuljetuksessa.
Loppupäivästä kävimme erään asiakkaan luonna, joka halusi kokonaan uuden ajoportin. Mike keskusteli hänen kanssaan toteutustavoista ja mahdollisista ideoista. Otimme myös hiukan mittoja ylös myöhempää ajankohtaa varten. Kun on tullut tehtyä hommia työmaalla joutuu myös hiukan altistamaan itseään asiakaspalvelutehtäviin, joka on toisaalta ihan hyvä. Kokemusta sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti