sunnuntai 21. helmikuuta 2016

20.02.2016: Sopeutuminen ympäristöön

Aamu meni pitkälti jumitellessa, eli herääminen pitkän kaavan mukaan. Nyt oli kuitenkin hyvä päivä tutustua hiukan cityyn. Keli oli tosin kalsea ja sateinen. Tuultakin oli riittävästi. Tästä huolimatta päätin lähteä käymään kaupungilla, sillä tarvitsin citysmart kortin, johon pysyy lataamaan aikuisten single tickettejä. Näitä pysyi hankkimaan 10 (15£), 20 (30£), ja 50 (75£) kappaleen määrissä. Tämä on erityisen hyvä kortti jos tietää, että ei tule matkustamaan kovinkaan usein. Colin nimittäin pystyisi noukkimaan minut arkisin töihin mennessä, joka on tosi bueno homma! Kuukausikortin (Ridacard) hinta olisi ollut 50£.
Kertalippujen hinta oli 1.50£ eli varsin kohtuullinen. Tässä on tosin hyvä muistaa, että matkustaessa on oltava tasaraha, sillä kuskit eivät anna vaihtorahaa. Noh, kävin ostamassa jotain pientä kaupasta, jotta sain pientä rahaa bussiin. Ja ei muuta kuin menoksi!
Reissu oli todella yksinkertainen, sillä bussi vei oven edestä suoraan keskustaan. Ei paha.
Cityssä olikin tutkiskeltavaa ja arkkitehtuurista henki vanha aika. Lumoavaa.
Ja lauantain ratoksi oli tuon kuvassa olevan kirkon edustalla tarjolla viihdettä, eli miekan nielentää, veistijonglöörausta, naulalauta ja ihminen tyylistä meininkiä. Ja skottilaiseen tyylin esiinyttiin vähissä vaatteissa. Lämpöä oli sellaset +4 ja tuulta riittävästi. Ja paitakin lähti pois esityksen loppuvaiheessa. Näin lähtökohtaisesti kyllä suosittelen Edinburghiin talvella meneville pukeutumaan kunnolla. Viima on nimittäin pureva toisinaan.
Päivän päätteeksi takaisin kämpille ja aikaa kuluttamaan tv:n pariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti