tiistai 23. helmikuuta 2016

Day number 2

Colin nappasi jälleen Macin kohdilta kyytiin. Thänks man! Pajalla teetä naamariin ja hommiin. Tänään aloitettiin jatkotyöstämään aikaisemmin tehtyjä kaiteenosia.
U:n muotoiset päät oli hitsattu kiinni pidempään tankoon (tuo alempi pää kiinnitettäisiin seinämään), ja nämä taitososat tuli hiota rälläkällä puhtaaksi hitsausköhnästä (kuvassa kiiltävä alue on työstetty valmiiksi). Työ ei ollut erityisen vaikea, mutta jälleen kerran vaati huolellisuutta, jotta ei tulisi haukattua mistään liian paljoa pois. Muutamassa kohdassa tulikin otettua hiukan liikaa, mutta tämä fiksattiin korjaushitsauksella. Tässäkin pyrittiin mahdollisimman hyvään ja yhteinäiseen lopputulokseen. Muutaman kappaleen jälkeen tämä alkoikin sujua. Kaikkein vaikein osuus oli ottaa tavaraa pois taitoskohdista, jotka viimeisteltiin pyöröviilalla siistin kaareviksi. Myöhemmin tuon alaosan kärjen lähelle porattiin reikä riipustuskoukulle galvanointia varten (aiemmat reiät eivät olleet kuulemma toimineet hyvin). Kun alaosat olivat valmiita, oli vuorossa hehkutus ahjossa (hitsausjälkien häivytys) jotta galvanointi pureutuisi kunnolla kappaleisiin. Poiketen koulun tavasta, ahjo sytytettiin kaasupolttimella (propane torch). Näppärää.
Ensin kunnon lämmitys kappaleelle:
Ja lopuksi kunnon harjaus.
Yksinkertaista hommaa tämäkin. Osan kappaleiden pinnasta tuli kuitenkin hiukan huokoinen tai epätasainen, joka saattoi johtua liian kuumasta lämpötilasta (oma mielipide). Graig oli kuitenkin näyttänyt "oikean" lämpötilan, joka oli oranssin ja keltaisen välimaastossa. Tämä jäi vielä epäselväksi.
Koska jokainen kappale oli eri mittainen (kuvassa näkyvä lovettu alue), olivat ne myös numeroituja. Näitä tuli vielä vahvistaa lyömällä numerot uudestaan leveämmäksi, jotta ne erottuisivat galvanoinin jälkeen.
Näissä kappaleissa oli useampi työvaihe, ja jokaisessa oli omat haasteensa. Kappaleita tuli myös siirrellä useaan otteeseen päivän aikana, joka kävi voimille pidemmän päälle. Suosittelen hyvää yleiskuntoa, sillä siitä on hyötyä tässä hommassa.
Loppupäivästä aloittelimme uusien osien valmistusta kaiteeseen, jota olimme jo aiemmin kokeilleet.
Tämä ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen, joten päätimme jättä asian huomiselle ja Peten avustuksella jatkaa sitä (ongelmia oli lovetusten kohdentamisessa).
Jälleen mielenkiintoinen päivä, ja alkaa tässä jo sopeutua työyhteisöön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti