keskiviikko 24. helmikuuta 2016

24.02.2016: Keksiviikko

Samat aamurutiinit jälleen ja tänään jatkettiin aiempia töitä. Sain tehdä Peten kanssa kaiteen koristeosia, joita oli n. 15 kappaletta. Jokainen niistä tuli urittaa kummaltakin puolelta.
Näissä oli ollut ongelmia aiemmin Colinin kanssa, sillä urien ja erityisesti kappaleen kulman täytyi olla täysin linjassa esimerkkipalasen kanssa. Jos se poikkeaisi edes vähän, tulisi sen huomaamaan lopputuotteeessa ja pistäisi ikävästi silmään. Ja kun asiakkaana on Historic Scotland, töiden tuli olla primaa (kuten on varmasti aiemmin käynyt ilmi).
Peten kanssa tämä kuitenkin sujui hyvin ja ongelmia ei juuri tullut. Tämä oli hyvä hetki jutella niitä sun näitä. Tuli kyseltyä yleistä (mistä tykkää, mitä tekee vapaa-ajalla ym.) ja kaikkea työhön liittyvää (mitä koneet maksavat, kuinka tuottavaa työ on ym.). Kun uritukset olivat viimein valmiina, kappaleet tuli katkaista keskeltä poikki rälläkällä ja hiota puhtaaksi nauhahiomakoneella.
Tähän työhön meni suurin osa päivästä. Kuitenkin pääsin vielä poraamaan lisää reikiä kaiteiden "jalkoihin". Samaa työtä, mitä olin tehnyt edellispäivänä.
Näiden lisäksi aiemmin työstettyjen "jalkojen" reikien kierteitä tuli suurentaa (korjata), sillä ne olivat hilseessä edellispäivän ahjotyöstön takia. Tuli vaan varoa, ettei rikkonut itse työkalua, Bonuksena oli myös neliöreikien hiomista tasaiseksi erillisistä lattaraudoista (jotka tulivat myös kaiteeseen).
Tämän päivän työt olivat kevyempiä, joka oli hyvää vaihtelua. Viimeiset kolme varttia oli aikaa tehdä jotain itsenäistä. Ahjoa ei kuitenkaan kannattanut laittaa päälle enää, joten käytin induktiolämmitintä ja tein muutaman "penny scroll" harjoituksen. Päivä oli pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti