perjantai 26. helmikuuta 2016

25.02.16: Tornndai

Tänä aamuna poiketen täytyi mennä töihin pyörällä. Colinilla oli ottanut muutaman päivän vapaata loppuviikolle, ja ystävällisesti lainasi minulle pyöräänsä. Olin jo keskiviikkona ajanut pyörällä kämpille, sää kun helli. Pyörä ei kuitenkaan ollut mikään kovin mukava ajettava, mutta kelpasi kyllä. Vaikka aamu oli hiukan kolea, oli silti mahtavaa ajella töihin aamun sarastaessa ja katsella maisemia.
Tämän päivän erikoisuutena sain mahdollisuuden lähteä "on site", eli paikan päälle asentamaan valmista porttia ja kaidetta. Ja tokihan sitä mentiin heti ensimmäisen teehetken (tai aamiaisen) jälkeen.
Paikka oli aivan muutaman kilometrin päässä majapaikastani ja sain samalla tutustua uusiin paikkoihin matkalla (paikka oli Edinburghin eläintarhan vieressä). Ja kieltämättä näkymät olivat mahtavat.
Homma aloitettiin poraamalla timanttiterillä reikä maahan, johon tulisi tolppa portille. Tolppa paikoille, passilla suoraksi, ja reikä täyteen eposksitäytettä (resin).

Kun tolppa oli paikallaan, oli vuorossa kaide. Tämän siirtämiseen tarvi kolme ihmistä, eli mikään pieni ei ollut kyseessä. Tämä asetettiin paikalleen, porattiin alkureiät, kaide pois, reiät suuremmiksi, tulpat (pulteille) sisään ja epoksia perään, ja kaide takaisin paikalleen. Tässä välillä oli hyvä syödä lounas sillä välin kun epoksi kuivui.
Aivan viimeisenä laitettiin portti paikalleen, sekä vastakappale lukolle porattiin seinään kiinni. Tämän asettelussa meni jonkin verran aikaa, jotta lukko toimisi varmasti. Lopuksi kaikki lommot ym. peitettiin grafiittimaalilla, joka vastasi kaiteen väriä.
Vaikka nämä vaiheet olivat tavallaan hyvinkin yksinkertaisia, meni tähän kaikkeen kuitenkin koko päivä, eli pääsimme lähtemään takaisin pajalle n. 16 aikoihin (olimme siis saapuneet n. klo. 10 paikalle). Lopputulos oli kuitenkin huikea ja asiakas oli tyytyväinen.
Päivä oli ollut hyvin mielenkiintoinen ja sain myös samalla nähdä, mitä kaikkea muuta sepän työhön kuuluu. Asennustyöt ovat osa sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti